A Report Linker éves jelentést készített az elmúlt, a jelenlegi és az elkövetkező év autós GPS trendjeiről világ szinten. A jelentés mind az autókba beépített (OEM), mind a külső (PND) GPS navigációs egységeket számításba veszi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eszerint a 2008. évben 70 millió GPS navigáció talált gazdára összesen, ennek mindössze 10%-át teszi ki a beépített navigáció, viszont az előrejelzések szerint a 2011. évben a gyárilag beszerelt navigációk száma meghaladja majd a 14 milliót. A jelentés külön kitér a kínai piacra, ahol 2008-ban összesen 3 millió darab autós GPS navigáció kelt el, ebből kb. 300 000 volt az OEM készülékek száma.

Teljes egészében az a tendencia rajzolódott ki, hogy ugyan az előző évekhez képest az autós GPS navigációs eszközök forgalma csökkent, azonban a beépített készülékek száma növekvő tendenciát mutat.

A fentiek alapján óvatosan arra következtethetünk, hogy a jövőben nem csak a prémium kategóriás személygépjárművekben, de az olcsóbbakban is már gyárilag beszerelt navigációs eszközzel találkozhatunk.

Forrás:
Reportlinker Adds Global and China Car Navigation Industry Report, 2009-2010 Report

Kapcsolódó linkek:
Wayteq N770 GPS navigáció

A bejegyzés trackback címe:

https://gpsnavigator.blog.hu/api/trackback/id/tr601453553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása