Új Zélandon egy új rendelkezésnek megfelelően  szabálytalanságot követ el az, aki a GPS-es mobiltelefon (pl.: Samsung GT-i8000 Omnia II, vagy akár az Apple iPhone 3GS) segítségével tájékozódik vezetés közben, ezt ugyanis úgy bírálja el a törvény, mintha vezetés közben telefonálna, ami az országban még headsettel is tilos. Vagyis, navigációs célokra kizárólag GPS  használható hivatalosan az országban. 

 

 

 

 

 

 

 

 

És itt jön a csavar!

Viszont olyan -elsősorban GPS navigátornak számító- eszközt, ami mobilkommunikációra is alkalmas nyugodtan működtethetünk vezetés közben. Ráadásul a korlátozás csak a mobiltelefonokra vonatkozik, így nem követ el szabálysértést az sem aki notebookja segítségéve WiFi-n vagy más hálózaton keresztül folytat beszélgetést, vagy videóhívást vezetés közben a szigetországban.
Azt hiszem a problémakör hamarosan mindenhová begyűrűzik majd, és Kelet-Európában, ahol különösen szeretik a kiskapukat, még biztosan sok lejátszandó meccse lesz a törvényhozóknak, és természetesen a rendőröknek a joghézagot kihasználó autósokkal.

Forrás:

Satnavs are NOT a distraction. Satnav phones ARE

Kapcsolódó linkek:
A GPS veszélyei
Garmin-Asus Nuvifone GPS vevő és telefon - Talán október végére megjelenik

A bejegyzés trackback címe:

https://gpsnavigator.blog.hu/api/trackback/id/tr571444262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ruthless31 2009.10.12. 12:50:53

Én úgy tudom Új Zélandon csak a kézitelefon használata van betiltva. Headsettel lehet telefonálni.
süti beállítások módosítása