Néhány geo-tagging eszköz

2009.09.09. 14:04

A geo-tagging -vagy geotagging- eszközök még nemannyira elterjedtek se hazai, se világszinten, de érdemes rájuk odafigyelni. A geo-tagging eszközök GPS navigáció, vagy más helymeghatározó rendszer segítségével működnek. Elsősorban a digitális képalkotással kapcsolatban alkalmazzák őket, ma már sok digitális fényképezőgép és videokamera,de akár mobiltelefon felszereltségéhez hozzátartozik a geo-tagging funkció. Segítségével pontos helyrajzi koordinátákat adhatunk egyes videó- vagy képfájlokhoz, és a készítés helyét és idejét megoszthatjuk másokkal az interneten, vagy más hálózaton.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Néhány Magyarországon hozzáférhető geo-tagging eszköz

Videókamera:

Sony HDR-TG7


Digitális fényképezőgép:

Nikon Coolpix P6000

Mobiltelefon:

Nokia N78

Kisegítő lehetőség
Az ATP Photo Finder olyan esetben hasznos, ha maga képalkotó egység nem képes geo-tagging funkcióra: segítségével utólagosan adhatjuk a koordináta információkat a képekhez, vagy videókhoz. Sajnos az ATP Photo Finder egyelőre még nehezen beszerezhető itthon.

Forrás:
Geotagging eszközök

Kapcsolódó linkek:
Geotagging eszközök
Geoblogging - How to Geotag Your Blog

A bejegyzés trackback címe:

https://gpsnavigator.blog.hu/api/trackback/id/tr821371011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blog.sancho.hu · http://blog.sancho.hu 2009.09.11. 14:25:25

Néhány hazánkban is elérhető geotaging eszköz még, mely szerintem a fentieknél fontosabb:

A Garmin Oregon 550 kifejezetten fotós GPS.

Minden GPS-es PDA és okostelefon, melyben fényképező és GPS is van, a legtöbb esetben alkalmas geotag fotózásra is. Én speciel HTC PDA-t használok, melyen a geotaggelt fotó azonnal twitterre kerül a mobypicture vagy egyéb erre alkalmas képmegosztó weboldal segítségével.
süti beállítások módosítása